Osteopatia

Osteopatiaa on saatavilla Tampereen Ranta-Tampellan ja Niemenrannan toimipisteessä.

Mitä osteopatia on?

Osteopatia on kokonaisvaltaista tuki-ja liikuntaelin vaivojen hoitoa, perustuen länsimaiseen lääketieteeseen. Osteopatian avulla hoidetaan laaja-alaisesti kehon rakenteellisia ja toiminnallisia vaivoja, tarkastellen ihmistä biopsykofyysissosiaalisena kokonaisuutena. Tämä tarkoittaa, että hoidossa otetaan huomioon asiakkaan kaikkia elämän osa-alueita.

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Osteopaatti pyrkii tutkimuksilla ja haastattelulla selvittämään mikä tai mitkä kehon rakenteet ovat ongelman takana ja hoidossa käytetäänkin hyvin yksilöllisesti erilaisia tekniikoita.

Vaivasta ja hoidettavissa alueesta riippuen hoitoon voi kuulua nikamien ja nivelten liikelaajuuksien hoitoa, hierontaotteita pehmytkudoksille sekä rytmisin liikkein tapahtuvaa mobilisointia ja lihaksia rentouttavia tai venyttäviä otteita.

Hoito on pehmeää ja hellävaraista kehon eri kudosten käsittelyä, jossa korostetaan kehon rakenteellisten ominaisuuksien ja toiminnallisuuden välistä vahvaa yhteyttä ja kehon luontaista parantumiskykyä. Osteopaattinen hoito voi toimia ennaltaehkäisevänä, oireita lievittävänä tai parantavana hoitona. Osteopaatin vastaanotolle hakeudutaankin monenlaisten vaivojen kanssa, kuten alaselkäkipujen, päänsäryn ja migreenin, nivelvaivojen, urheiluvammojen tai erilaisten akuuttien ja pitkittymisen kiputilojen vuoksi. Myös esimerkiksi raskausajan vaivat, toiminnalliset vatsavaivat ja pitkittynyt stressi ovat syitä kokeilla osteopatiaa!